Waarom is boksen goed voor je lichaam?

27 december 2021

Iedereen die weleens gebokst heeft weet het: het gaat echt niet alleen maar om de kracht. Een goede conditie en uithoudingsvermogen zijn belangrijk wil je goed kunnen boksen.  Maar waarom is boksen goed voor je lichaam?


Wie ooit in de ring heeft gestaan weet precies wat er allemaal komt kijken bij het boksen. Het gaat niet alleen om de kracht en spieren, maar veelal om conditie, uithoudingsvermogen en concentratie. Het snel reageren op stoten die je probeert te ontwijken en de kans grijpen als die er is. Dit alles bij elkaar maakt boksen een enorm goede high intensity training. Je bent continue in beweging en gebruikt al je spieren. 

Bewegen voor een goede conditie

Krachtig uitdraaien met je arm om een goede stoot te geven en wegspringen wanneer dat nodig is. Scherp blijven op het spel en snel reageren. Boksen vraagt om uithoudingsvermogen en opperste concentratie. Het is daarom goed om naast het boksen ook aan cardio te doen. Je komt hierdoor sterker in de ring te staan. Naast boksen is het goed om bijvoorbeeld te gaan hardlopen of zwemmen. Dit is enorm goed voor je conditie en daar heb je baat bij tijdens het boksen.

Ook ademhaling is een belangrijk onderdeel. Als je uitstoot blaas je hard uit, zo is je stoot harder en kan je alles geven. Let bij het boksen goed op je ademhaling, zo blijf je geconcentreerd en houd je focus.

Uiteraard mogen de krachttrainingen niet ontbreken. Want met een goede conditie en geen kracht kom je er niet. Zorg ervoor dat je een held wordt in optrekken en je de squats goed onder controle hebt. Dumbbells en kettlebells worden je beste vrienden. Probeer bijvoorbeeld eens uit te stoten met een lichte dumbbell in je hand. Je ontwikkelt hiermee een goede en sterke beweging. 

Boksen is goed voor je lichaam, omdat je zowel conditie als kracht goed op orde moet hebben. Je gebruikt je hele lichaam en moet op je ademhaling letten.


Nog energie over?


Kom een boksles bij ons volgen!

Samen met onze trainers hebben we alle focus voor jou in onze privé gym. Die is gelegen op het Amstel Business Park in Amsterdam Oost. Uiteraard kan je eerst vrijblijvend een gratis proefles volgen om te ontdekken of het echt iets voor jou is.


MEER OVER BOKSEN
×

Wij helpen je graag

Neem eenvoudig contact met ons via WhatsApp of stuur een e-mail via info@believeandachieve.nl

× Vraag? Stuur ons een bericht